Ředkvičky jsou sice malé, přitom ale až překvapivě bohaté na vitaminy a minerály. A jejich štiplavá chuť dodá pomazánce lehce pikantní nádech.
Potřebujete:
4 vejce, 1 větší cibuli, 2 svazky ředkviček, 130 g lučiny, 4 lžíce bílého jogurtu, čerstvou petrželku, rajče nebo jinou zeleninu na dozdobení
Postup:
Vajíčka uvařte natvrdo a nechte je zchladnout. Mezitím ředkvičky očistěte, nastrouhejte je nahrubo a vymačkejte z nich přebytečnou vodu.
Vychladlá vejce oloupejte, nastrouhejte je stejně jako ředkvičky nahrubo a přidejte k nim do misky. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji najemno.
Ke směsi přidejte lučinu, jogurt, cibuli a nasekanou petrželku. Metlou vše důkladně promíchejte. Dozdobte kolečky ředkviček a zelenou petrželkou. Pomazánka se hodí jak na pečivo, tak i na chléb.