Dušené kuřecí maso s rajčaty a spoustou cibule je podobně jako guláš nejlepší druhý den po uvaření, když se rozleží.
Potřebujete:
✿ 1 celé kuře
✿ 6 cibulí
✿ 4 rajčata
✿ 3 bobkové listy
✿ tymián
✿ 3 stroužky česneku
✿ olivový olej
✿ 4 lžíce octa
✿ 120 g cukru krupice
✿ sůl, pepř
✿ hrst zelené petrželky
1. Kuře omyjte a naporcujte na zhruba stejné díly. Cibuli nakrájejte na čtvrtiny a v kastrolu na oleji je osmahněte, až trochu zkaramelizují, pak je vyndejte.
2. Do kastrolu dejte porce kuřete a opečte je ze všech stran. Pak přidejte nadrobno nakrájená rajčata, bobkový list, tymián, na plátky nakrájený česnek, sůl, ocet, pepř a cukr. Podlijte trochou vody nebo vývaru a duste, dokud není maso měkké.
3. K masu přidejte osmahnutou cibuli a společně ještě chvíli duste tak, aby se cibule úplně nerozvařila. Nechte odležet a podávejte posypané čerstvou petrželkou.