Potřebujete:
5 velkých rajčat, 1 cuketu, 1 červenou papriku, 4 stroužky česneku, 1 lžíci oleje, svazeček čerstvého rozmarýnu, snítku čerstvého tymiánu, 1 cibuli, špetku soli, pepř
Postup:
Umyjte rajčata a nakrájejte je na čtvrtky, očistěte papriky, cuketu nechte ve slupce a oboje nakrájejte na kostičky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Očistěte česnek a dejte stranou.
Na hluboké pánvi rozehřejte olej a osmahněte na ni cibuli. Smažte za stálého míchání. Když začne zlátnout, přidejte nakrájenou cuketu a papriky a na mírném ohni opékejte 4 minuty za občasného míchání nechte přiklopené poklicí.
Potom k zelenině přidejte ještě rajčata a za občasného míchání nechte podusit ve vlastní šťávě přibližně 7 minut, dokud všechna zelenina nezměnkne.
Do směsi přidejte nastrouhaný česnek a rozmarýn s tymiánem, osolte podle chuti a opepřete. Podávat lze samotné, ale i s pečivem nebo s bramborami. .