Suroviny: 1 nebo 2 vejce kousek másla 2 plátky toastového chleba sůl a pepř
Postup: Mnoho lidí touží své druhé polovičce udělat na Valentýna radost hned po ránu. Dáme si na prkénko plátek chleba a z jeho středu vykrojíme nožem, nebo vykrajovátkem srdce.
Plátek chleba následně vložíme na suchou rozpálenou pánev a opečeme pouze z jedné strany. Vykrojenou část ve tvaru srdce opečeme také. Do vyříznutého srdcového tvaru chleba následně rozklepneme vejce a smažíme ho, dokud neztuhne.
Pak už toast stačí jen opatrně sundat z pánve, osolit, opepřit, přiložit k němu i vykrojenou část srdce a máte hotovo.
Ještě teplý ho můžeme před podáváním potřít oblíbeným margarínem, který se do něj krásně vpije a toast tak zůstane krásně vláčný.