Na trhu už se objevují domácí rané brambory s tenkou slupkou, které mají vynikající chuť, vůni i vyšší obsah zdravých látek.
Potřebujete:
750 g raných brambor, máslo, kmín, 1 cuketu, 1 cibuli, 3 stroužky česneku, 1–2 lžíce olivového oleje, 3 rajčata, sůl, pepř, zelenou petržel
Postup:
Cuketu oloupejte a nakrájejte na kousky, cibuli najemno, česnek na plátky. Postupně vše restujte asi 10 minut na oleji. Dvě rajčata spařte horkou vodou, oloupejte a nakrájejte na kostičky, přidejte ke směsi a dochuťte solí a pepřem. Přidejte petrželku a rozmixujte.
Směs dejte vychladit do lednice a mezitím očistěte brambory kartáčkem a uvařte je ve slupce v osolené vodě s kmínem.
Uvařené brambory omastěte máslem, můžete dochutit i mletým kmínem. Podávejte s dipem a nakrájeným rajčetem jako hlavní chod.