Osvěžující a přitom hřejivý nápoj, který kombinuje sladkokyselou chuť pomeranče s jemným kořením. Skvělý na zimní večery i sváteční chvíle s rodinou.
Ingredience na 4 porce:
● 800 ml pomerančového džusu (100%)
● 200 ml vody
● 2 lžíce medu nebo třtinového cukru
● 2 skořicové tyčinky
● 3 hřebíčky
● 2 hvězdičky badyánu
● 1 velký pomeranč nakrájený na plátky
Postup:
Do hrnce nalijte džus a vodu, přidejte koření a polovinu nakrájeného pomeranče. Na mírném ohni vše zahřívejte asi 10 minut, aby se chutě propojily, ale směs nezačala vařit.
Poté oslaďte medem nebo cukrem a dobře rozmíchejte. Punč sceďte, nalijte do hrnků a ozdobte zbylými čerstvými plátky pomeranče. Podávejte horký, nejlépe v nahřátých sklenicích.
Tip: Kdo má rád výraznější chuť, může přidat kapku rumu.
Příprava: 15 min
Cena: 70 Kč
Zní to jako skvělý způsob, jak prožít chladný večer. Myslím, že s přidáním kapky rumu bychom to mohli povýšit na dokonalý nápoj pro dospěláky!