Pomazánka doplněná opékanými rajčátky, hojnost listového salátu, vše zakápnuté sladko-kyselým dresinkem a křupavý toustík − ideální snídaně na neděli.
Budete potřebovat:
200 g sýru feta, 2 lžíce jogurtu, 1 lžíci panenského olivového oleje, chilli paprička, střik vinného octa, zelenina, 4 cherry rajčátka, snítka tymiánu, ½ hlávky ledového salátu
Na dresink:
2 lžíce medu, 2 lžíce olivového oleje, šťáva z limetky, sůl
Postup:
Fetu rozmačkáme a smícháme s jogurtem, olejem, octem a najemno nasekanou chilli papričkou utřenou se solí. Necháme odležet.
Rajčátka nakrájíme napůl, v krátkosti orestujeme na olivovém oleji se snítkou tymiánu, poté trochu osolíme.
Listový salát natrháme na malé kousky.
Dresink připravíme smícháním všech ingrediencí. Podáváme kopeček sýru s rajčátky a se salátem a přelijeme dresinkem.