Je zdravá a připravená raz dva.
Ingredience:
1–2 balení lučiny (150–200 g)
2–3 stroužky česneku (dle chuti)
2–3 jarní cibulky
2–3 lžíce zakysané smetany nebo bílého jogurtu
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
nasekané bylinky (např. pažitka, petržel)
Postup:
Česnek oloupejte a prolisujte, jarní cibulky nakrájejte nadrobno.
V míse smíchejte lučinu se zakysanou smetanou (nebo jogurtem), aby byla pomazánka jemnější.
Přidejte česnek a jarní cibulku.
Ochuťte solí a čerstvě mletým pepřem dle chuti.
Volitelně můžete přimíchat nasekané bylinky pro ještě lepší chuť.
Pomazánku nechte před podáváním chvíli odležet.
Pomazánky miluju a tahle z lučiny a česneku vypadá fakt dobře! Určitě ji vyzkouším na víkendový snídani.