Pokud chcete sytější verzi polévky, při servírování do ní přidejte lžíci Lučiny nebo ricotty.
Ingredience: 4 porce
● 4 červené papriky
● 2 stroužky česneku
● 1 cibule
● 1 lžíce sladké mleté papriky
● sůl
● pepř
● olivový olej
● 5 snítek tymiánu
● 1 lžíce rajčatového protlaku
● 600 ml zeleninového vývaru
● 1 mrkev
● kousek celeru
● 1 malá petržel
Postup:
Papriky překrojte, zbavte semínek a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte je olivovým olejem, osolte, opepřete a vložte do trouby. Pečte je na
190 0C 15 min, dokud slupka nezčerná. Pak je dejte do sáčku, nechte mírně zapařit a slupky stáhněte.
Poté papriky rozmixujte. V hrnci na oleji opečte nakrájenou cibuli a přidejte zeleninu. Opečte, vmíchejte nakrájený česnek, mletou papriku a protlak. Zamíchejte, nechte rozvonět a přidejte upečené papriky. Přilejte vývar, přidejte tymián, sůl a pepř.
Polévku vařte asi 20 min. Poté ji rozmixujte tyčovým mixérem na hladký krém.
Příprava: 40 min
Cena za 1 porci: 25 Kč