Opravdu zahřeje a dodá vám nálož vitaminů. Ozdobit ji můžete nejen smetanou a bylinkami, ale třeba také slunečnicovými semínky apod.
Potřebujete:
✿ 1 kg červené řepy
✿ 2 lžíce másla
✿ 1 cibuli
✿ 400 g rajčat z konzervy
✿ 1 l vývaru
✿ sůl, pepř
✿ citronovou šťávu
✿ lžičku medu
✿ 1 stroužek česneku
✿ čerstvý tymián
✿ zakysanou smetanu
✿ petrželku
1. Uvařenou řepu oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na másle opečte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte řepu a chvíli opékejte. Vlijte rajčata, vývar a vařte asi 20 minut.
2. Rozmixujte ponorným mixérem dohladka. Dochuťte solí, pepřem, trochou rozemnutého tymiánu, medem, citronovou šťávou a prolisovaným česnekem.
3. Podávejte s nočkem ze smetany s ozdobte lístkem petrželky.