Suroviny:
2 lžíce olivového oleje 1 cibule 3 stroužky česneku 7 mrkví 2 lžíci mletého koriandru ¼ lžičky skořice ½ lžičky sladké papriky 1 lžička kurkumy 1 lžička drceného kmínu 400 g červené čočky 400 g (konzerva) krájených rajčat 1 ½ l zeleninového vývaru 165 ml kokosového mléka hrst čerstvého koriandru šťáva z 1 limety špetka drcených chilli papriček
Postup: Na oleji v hrnci necháme krátce zesklovatět cibuli a česnek, přidáme mrkev a necháme 10 minut měknout.
Vsypeme koření, necháme rozvonět, přidáme čočku, rajčata, vývar a kokosové mléko a vaříme asi 15 minut, až čočka změkne. Polévku rozmixujeme. Na talíři ozdobíme koriandrem, kapkami limetkové šťávy a sušenými chilli papričkami.