Lehká polévka se hodí i jako součást dietního jídelníčku.
Potřebujete:
200 g fazolí adzuki, 1 plechovku cizrny, 1 středně velkou cibuli, 2 mrkve, 1 petržel, polovinu středně velkého celeru, 1 lžíci octa, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce nasekané kombu řasy, 3 bobkové listy, sůl, pepř
Postup
1. Fazole namočte minimálně na tři hodiny, můžete i přes noc.
2. Fazole slijte, propláchněte a vařte v dostatečném množství vody s bobkovým listem a mořskou řasou přibližně půl hodiny, dokud nejsou skoro měkké.
3. Po půl hodině přidejte na kostičky nakrájenou zeleninu a propláchnutou cizrnu. Když je zelenina měkká, ochuťte polévku umeoctem, sójovou omáčkou a podle chuti ji osolte a opepřete.