Připravte si jemnou, ale mírně ostřejší dýňovou polévku.
Ingredience:
1 dýně Hokkaido
1 střední cibule
2 stroužky česneku
700 ml vývaru
150 ml smetany na vaření
1 čerstvá chilli paprička
olivový olej
sůl, pepř
dýňová semínka
2 dl smetany
Postup:
Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, osmahněte na oleji do zlatova. Přidejte nasekané chilli.
Vydlabejte semínka, nakrájejte dýni na kostky a přidejte k cibuli. Krátce opečte, aby pustila chuť.
Vše zalijte zeleninovým vývarem a vařte asi 20 minut.
Rozmixujte polévku dohladka, přidejte smetanu, dochuťte solí a pepřem.
Polévku nalijte do misek, ozdobte smetanou a posypejte opraženými dýňovými semínky.
Jsem ráda za inspiraci! Dýně je taky super fotogenická a udělá pěknou fotku na Instagram. 🙂
No to vypadá fakt skvěle! Určitě to zkusím, dýňovou zatím neznám, ale s tím chilli to zní zajímavě.