Jste zesláblí a cloumá s vámi chřipka? Domácí česnečka s chlebovými krutony vás postaví na nohy.
Suroviny na 4 porce – 1 cibule – 7 stroužků česneku – 1 lžíce másla – 400 g brambor – 1,2 l kuřecího nebo zeleninového vývaru – majoránka – pepř, sůl – chleba na krutony – bylinky na ozdobu – pečicí papír
Postup
1. Na zpěněném másle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli společně se čtyřmi stroužky nastrouhaného česneku. Dejte pozor, aby se vám to nepřipálilo nebo nezhnědlo.
2. Do hrnce přilijte vývar a přidejte na kostičky nakrájené brambory, majoránku, pepř, sůl a vařte do změknutí brambor. Poté polévku dochuťte zbytkem prolisovaného česneku, případně majoránkou, a nechte asi 10 minut provařit.
3. Do trouby na pečicí papír dejte nakrájený chleba a pečte dokřupava.
4. Polévku naservírujte do misek, navrch dejte krutony a podávejte.