Česnek působí jako přírodní antibiotikum a podporuje obranyschopnost. Domácí česnečka je navíc jednoduchá a rychlá na přípravu.
Potřebujete:
✿ 4 brambory
✿ 10 stroužků česneku
✿ 1 cibuli
✿ 1 l zeleninového vývaru
✿ máslo
✿ bobkový list
✿ 4 kuličky nového koření
✿ kmín
✿ majoránku
✿ sůl, pepř
✿ lžíci zelené petrželky
✿ 1 vejce
✿ 50 g tvrdého sýru
✿ 2 krajíce chleba nebo toustu
1. V hrnci na másle lehce osmažte nakrájenou cibuli. Zalijte ji vývarem a přidejte na malé kousky nakrájené brambory, kmín, bobkový list a nové koření.
2. Přiveďte k varu a přidejte 5 stroužků česneku pokrájeného na plátky. Dochuťte majoránkou, petrželkou, pepřem a solí.
3. Po 10 minutách přidejte prolisovaných zbylých 5 stroužků česneku a rozšlehané vejce. Sýr nakrájejte na kostičky nebo nastrouhejte a přidejte do horké polévky až na talířích. Podávejte s opečenými chlebovými kostičkami.