Aby šly zelné listy dobře zarolovat, vyřízněte z nich po spaření tlusté středové žebro. Závitky se vám poté budou lépe připravovat.
Potřebujete:
✿ 1/2 hlávky bílého zelí
✿ 250 g mletého masa
✿ ½ hrnku uvařené rýže
✿ 1 cibuli
✿ 3 stroužky česneku
✿ hořčici
✿ sůl, pepř
✿ kmín
✿ 100 g anglické slaniny
1. Zelné listy oddělte a spařte v horké vodě, aby změkly, pak je potřete hořčicí. Cibuli nakrájejte najemno, slaninu na kousky.
2. Mleté maso osolte, opepřete, okmínujte, přidejte rýži, nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek a promíchejte. Směs rozdělte na zelné listy, zabalte je a sepněte jehlou nebo svažte provázkem.
3. Naskládejte do vymazaného pekáčku, navrch nasypejte kousky slaniny, mírně podlijte a dejte péct do trouby při 200 °C asi 30 minut. Podávejte s bramborovou kaší nebo bramborem.