Cordon bleu, tedy řízek plněný sýrem a šunkou, se obvykle připravuje z kuřecího, ale i vepřová varianta je skvělá.
Potřebujete:
✿ 4 plátky vepřové kýty
✿ 4 plátky šunky
✿ 4 plátky sýru
✿ mletou sladkou papriku
✿ pepř, sůl
✿ hladkou mouku
✿ 2 vejce
✿ strouhanku
✿ olej
1. Plátky masa naklepejte tak, aby byly spíše tenčí, a z obou stran je osolte. Na každý plát masa položte plátek sýru a plátek šunky.
2. Každý plátek masa přeložte napůl a okraje sklepněte paličkou k sobě, případně je zajistěte jehlicí či špejlí. Takto připravené řízky obalte v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
3. V pánvi rozpalte olej. V oleji osmažte řízky z obou stran dozlatova přibližně 8 minut. Podávejte se zeleninovou oblohou, bramborem, případně s čerstvými bylinkami.