Hlavní výhodou pečených brambor je, že je můžete naplnit, čím chcete.
Ingredience:
5 velkých brambor
1 červená cibule
1 šálek strouhaného čedaru
1 lžíce jalapeňos papriček
100 g slaniny
2 velká čerstvá rajčata
sůl, pepř
rostliný olej
1 lžíce vinného octa
Postup:
Brambory omyjte a uvařte je ve slupce. V misce smíchejte nadrobno nasekaná rajčata a cibuli. Směs osolte a opepřete. Slaninu na půl minutky osmahněte na pánvi a pak ji nakrájejte na kostičky. Výpekem ze slaniny pak přelijete brambory.
Počkejte, až uvařené brambory trochu zchladnou. Pak je podélně rozpůlte, ale tak, aby obě poloviny zůstaly u sebe. Trochu je vydlabejte a vydlabané brambory přidejte k rajčatům a cibuli. Tuto směs promíchejte a zakapejte trochou vinného octa.
Do této směsi ještě přidejte na kostičky nakrájenou slaninu a nasekané jalapeňos a podle chuti dosolte a dopepřete. Každou bramboru lehce osolte, opepřete a vrchovatě naplňte směsí. Pokapejte je výpekem ze slaniny a zasypejte sýrem. Zapékejte na 180 ° 20 minut.
Náš tip:
Brambory můžete upéct i na grilu. V tom případě je zabalte do alobalu.