Hodí se na předkrm i jako pohoštění pro návštěvu. Dobře chutnají zatepla i zastudena.
Ingredience:
3–5 velkých paprik
1 sáček kulatozrnné rýže
150 g čedaru
2 lžíce másla
2 lžíce nasekaného čerstvého libečku
sůl, pepř
olivový olej
2 stroužky česneku
čerstvá petrželka na ozdobu
Postup:
U paprik seřízněte vršek a vydlabejte je. Rýži uvařte podle návodu na obalu. Ještě zatepla ji smíchejte s máslem, nasekaným libečkem, solí, pepřem a prolisovaným česnekem.
Rýžovou směsí naplňte papriky. Zakapejte je olivovým olejem a posypejte strouhaným čedarem. Zapékejte na 180 °C 20 minut. Na závěr ještě papriky ozdobte čerstvou petrželkou.
Náš tip:
Místo čedaru můžete navrch přidat nakrájenou slaninu.