Cannelloni (čte se: kanelony) jsou plátky lasagne stočené do trubičky, takže připomínají srolované palačinky. Plněné masem a sýrem, zapečené s bešamelovou omáčkou chutnají prostě skvěle.
Potřebujete:
✿ 1 balení cannelloni
✿ 250 g mletého masa
✿ 100 g tvrdého sýru
✿ 1 plechovku drcených rajčat
✿ 150 ml mléka
✿ 1 lžíci hladké mouky
✿ 1 lžíci másla
✿ 2 stroužky česneku
✿ 1 cibuli
✿ sušenou bazalku
✿ špetku muškátového oříšku
✿ sůl
✿ olej
1. Na oleji zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte maso, osolte a promíchejte. Přidejte rajčata, bazalku, prolisovaný česnek a duste cca 20 minut.
2. Cannelloni naplňte masovou směsí. Připravte si bešamel. Z másla a mouky připravte světlou jíšku, zalijte ji mlékem, osolte, okořeňte muškátovým oříškem a přidejte trošku bazalky a pořádně rozmíchejte. Pak vmíchejte většinu nastrouhaného sýru a nechte ho zcela rozpustit.
3. Na dno zapékací misky nalijte cca 1 cm bešamelu, na něj naskládejte naplněné cannelloni a zalijte zbylým bešamelem a posypejte zbylým sýrem. Dejte zapéct do trouby při 200 °C asi 30 minut.
Ou jé, to vypadá super! Musim zkusit, ale nejsem si jistá, jestli mi to půjde tak dobře. Zkoušela sem něco podobnýho a nedopadlo to úplně nejlíp. Ale tohle vypadá fakt lákavě.