Paprika plněná mletým masem a vejcem je zdravá i chutná zároveň.
Ingredience:
2 větší papriky
200 g mletého masa
½ cibule
1 stroužek česneku
50 g vařené rýže
1 vejce (do směsi)
2 vejce (navrch)
sůl, pepř, sladká paprika, majoránka
trocha oleje
Postup:
Osmahněte cibuli s česnekem, smíchejte s masem, rýží, vejcem a kořením.
Omyjte papriky, odřízněte vršek a vydlabejte semínka.
Naplňte papriky směsí, nechte 1 centimetr místa navrch.
Pečte v troubě na 180 °C asi 30 minut (přikryté). Pak do každé papriky opatrně vyklepněte vejce a vraťte do trouby na 10–15 minut.
Ozdobte petrželkou či jinou bylinkou a podávejte.
Tohle musím zkusit, až budu s dětma doma. Vejce v paprice jako překvápko, to by je mohlo zaujmout. Díky za nápad!
Skvělé spojení chutí! Paprika s masem je vždy výborná kombinace, ale vejce navrch dodá zajímavou texturu. Moc hezký článek.
Vypadá to jako fajn snídani. Nikdy jsem nezkousela dat vejce na vrch, určo to ale funguje. Dík za inspiraci!
Tato plněná paprika vypadá opravdu zajímavě! Přidání vejce navrch je skvělý nápad. Určitě to vyzkouším na příští rodinný oběd.