Tuhle delikatesu si rozhodně zkuste připravit. Chuť můžete ještě vylepšit například brusinkami či sekanými ořechy.
Potřebujete:
✿ 2 hermelíny nebo camemberty
✿ 2 malé kulaté chleby
✿ olivový olej
✿ 1 snítku rozmarýnu
✿ 3 stroužky česneku
✿ sůl
1. Sýry přiložte na bochníky a ostrým nožem podle nich vyřízněte kruh. Pak vydlabejte v chlebu „postýlku“ pro sýry a chleby po stranách nařízněte do mřížky. Chleby položte na plech vyložený pečicím papírem.
2. Sýrům odřízněte vrchní bílou část a vložte je do připravených bochníků tak, aby byly v rovině s povrchem chlebů. Smíchejte v misce prolisovaný česnek, nasekaný rozmarýn, olej a sůl a tuto zálivku pomocí lžíce nalijte mezi zářezy v chlebech.
3. Chleby dejte zapéct do trouby při 170 °C asi 25 minut. Podávejte ihned a odtrhnuté kousky chleba si namáčejte v lahodném rozteklém sýru.
Teda, tohle vypadá vážně skvěle. Sice jsem nikdy nezkoušela plísňový sýr v chlebu, ale s brusinkama to musí být nebe na jazyku.