Není bramboráček jako bramboráček. Bramborová placka může mít skutečně spoustu podob.
Ingredience:
5 větších brambor
4 lžíce zakysané smetany
1,5 lžíce citronové šťávy
čerstvě mletý pepř
šálek nastrouhaného eidamu
2 vejce
2 lžíce hladké mouky
1,5 lžičky majoránky
sůl, pepř
rostlinný olej na smažení
Postup:
Brambory omyjte, oloupejte a nahrubo nastrouhejte. Přidejte k nim sůl, pepř, majoránku, nastrouhaný sýr, vejce, mouku a pořádně promíchejte. Na pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje. Placky je zapotřebí smažit zprudka, aby z nich všechen sýr nestačil vytéct ven.
Smažte je z obou stran dozlatova a dokřupava. Dip si připravíte tak, že smícháte zakysanou smetanu s citronovou šťávou, pepřem a solí.
Náš tip:
Placky ještě posypejte najemno nasekaným libečkem.