Není nic lepšího než čerstvá domácí křupavá pizza. Navíc určitě bude chutnat také vašim vnoučatům.
Ingredience:
1 balení těsta na pizzu
20 cherry rajčátek
1/2 lžíce koření na pizzu (nebo jen oregana)
150 ml rajčatového suga
1 hrst nakládaných hub (anebo čerstvých žampionů)
2 stroužky česneku
200 g malých mozzarella kuliček
100 g uzeného sýra
1 červená cibule
sůl, pepř
Postup:
Rozehřejte si troubu na 200 °C. Rajčatové sugo si promíchejte s prolisovaným česnekem. Přidejte do něj koření na pizzu, sůl a pepř podle chuti a opět dobře promíchejte.
Cherry rajčátka si omyjte a rozpulte. Malé mozzarellky si můžete také rozpůlit, anebo je nechte v celku. Těsto na pizzu rozválejte do tvaru koláče a přendejte ho na plech vystlaný pečicím papírem.
Těsto potřete rajčatovým sugem. Nyní na pizzu vyskládejte všechny ingredience. Nejprve poklaďte cherry rajčátka a mozzarellu, dále také na tenké plátky nakrájené houby nebo žampiony.
Do volných míst navrstvěte nakrájený uzený sýr a nakonec přidejte červenou cibuli. Pizzu pečte přibližně 15 až 20 minut. Nejlépe chutná ještě zatepla, ale zastudena poslouží i jako chutná svačina třeba na sobotní výlet.
Vždy jsem zastávala názor, že domácí pizza nemá konkurenci. Tento recept je skvělý odrazový můstek pro kreativní variace. Osobně bych možná zkusila přidat ještě nějaké zelené pesto pro zvýraznění chuti.
Mně se ten recept líbí, musím říct. U nás doma rádi experimentujem s pizzou, tak tohle zkusíme. A fotky tomu určitě budou kouzelný!