Kvůli pikantní chuti potěší tato netradiční polévka hlavně pánské osazenstvo domácnosti. Nehodí se tedy pro osoby citlivé na pepř a příchuť piva.
Potřebujete:
1 l kuřecího vývaru, 250 ml černého piva, 200 g strouhaného čedaru, 4 lžíce světlé jíšky, 2 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 lžičku čerstvě umletého pepře, sůl
Postup:
V hrnci nechte na másle rozvonět česnek, radši na mírném plameni, ať se máslo nepřepálí a česnek nespálí.
Poté přilijte vývar a pivo, opět zvyšte plamen a vše promíchejte.
Když se tekutý základ ohřeje, přidejte jíšku. Za stálého míchání přiveďte polévku k varu, snižte plamen a nechte probublávat asi 10 minut.
Nakonec přidejte sýr a nechte ho za stálého míchání zcela rozpustit. Polévku ihned podávejte.
Polévku můžete ozdobit do křupava osmaženou slaninou, chlebovými krutony a sekanými čerstvými bylinkami..