Suroviny:
800 g kompotovaného ovoce
1 balíček vanilkového pudinku
0,5 l šťávy z kompotovaného ovoce
Na korpus:
250 g polohrubé mouky
200 g cukru
5 ks vajec
tuk na vymazání plechu
mouka na vysypání plechu
Na náplň:
500 g tvarohu
400 g zakysané smetany
1 ks balíček vanilkového cukru
3 lžíce cukru
Postup:
Žlutky oddělíme od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně přidáváme cukr a žloutky a na závěr zašleháme mouku. Piškotové těsto rovnoměrně rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C 20 asi 30 minut.
Po vychladnutí korpusu potřeme tvarohovou náplní, poklademe kousky ovoce, polijeme želé a necháme ztuhnout.
Na náplň smícháme v míse metličkou tvaroh zakysanou smetanu a cukry. Při výrobě želé dáme vařit polovinu ovocné šťávy a v druhé polovině rozmícháme pudinkový prášek, který do horké šťávy pomalu zamícháváme.
Za stálého míchání vaříme asi 2 minuty, po částečném prochladnutí natřeme na moučník.
Extra tip: Místo kompotovaného ovoce můžeme samozřejmě použít i ovoce čerstvé, a místo šťávy z kompotu pak sirup, popřípadě cukr a citrónovou šťávu s vodou.