Skvělý předkrm nebo večeře. Kuřecí křidélka můžete podávat s hranolky, dipy, se zeleninovou oblohou, posypat je bylinkami apod.
Potřebujete:
✿ 10 kuřecích křidélek
✿ 1 cibuli
✿ 250 ml světlého piva
✿ 2 stroužky česneku
✿ 1 chilli papričku
✿ 1 lžíci másla
✿ grilovací koření
✿ mletý kmín
✿ sůl, pepř
1. Křidélka omyjte, osušte a odsekejte nejtenčí části v kloubech. Cibuli oloupejte a nakrájejte ji na tenké proužky. Česnek oloupejte a utřete se solí, chilli papričku zbavte semínek a nakrájejte nadrobno.
2. Máslo nechte v kastrůlku rozpustit a odstavte. Do ještě horkého másla vsypejte grilovací koření, kmín, nakrájenou chilli papričku a utřený česnek. Promíchejte, nechte chvíli rozvonět a propojit chutě. Křidélka vložte do mísy, přilijte marinádu a nechte půl hodiny odležet.
3. Proužky cibule vložte do pekáčku, na ně rozložte křídla i s marinádou a zalijte pivem. Přikryjte a pečete 20 min. v troubě při 180 °C, občas polijte výpekem. Před koncem pečení odkryjte a dopečte asi 10 min. do zlatohněda.
Zní to jednoduše a chutně. Doufám, že to zvládnu uvařit na zítřejší oběd, držte palce!
Tohle vypadá jako dokonalý recept na filmový večer! Určitě to zkusím s hranolky a nějakým chutným dipem.
Pikantní pivní křidélka jsou ideálním pokrmem pro zábavné setkání s přáteli. Kombinace česneku a chilli mě oslovila!
Ty křidílka vypadají vážně super! Skvělý tip na víkendovou večeři s rodinou. Dík za recept!