Je to lahůdka. A vylepší ji chilli papričky, které jí dají správný říz.
Ingredience:
200 g rýžových nudlí
200 g pečené, vidličkou natrhané kachny
1 mrkev
½ salátové okurky
2 jarní cibulky
hrst čerstvého koriandru nebo máty
Na omáčku:
3 lžíce sójové omáčky
2 lžíce hoisin omáčky
1 lžíce rýžového octa
1 lžička sezamového oleje
špetka chilli
Postup:
Uvařte si rýžové nudle podle návodu na obalu, sceďte je a propláchněte studenou vodou, aby se neslepily.
Mrkev a okurku omyjte a nakrájejte na tenké nudličky, jarní cibulku pro změnu na šikmé proužky.
Použijte předem upečenou kachnu (anebo zbytky). Maso natrhejte na kousky. Můžete také použít najemno nakrájená orestovaná kachní prsa. Maso můžete lehce prohřát na pánvi.
Smíchejte všechny ingredience na omáčku v misce. Dolaďte si ji podle vlastní chuti – hoisin dodá sladkost, ocet svěžest, chilli ostrost.
Do mísy nandejte nudle, přidejte nasekanou zeleninu a kachní maso. Vše přelijte omáčkou a lehce promíchejte. Na závěr posypejte čerstvými bylinkami a můžete servírovat. Touhle skutečnou lahůdkou nikdy nikoho neurazíte.
Už sem si to doma udělala a je to fakt pecka! Miluju ty chutě dohromady.
Tento recept vypadá skvěle! Pikantní nudličky s trhaným masem jsou přesně to, co potřebujeme v zimních dnech, aby nás zahřálo.