Hovězí guláš bude mít lepší chuť, pokud ho podlejete černým pivem.
Ingredience: na 5 porcí
● 1 kg hovězí kližky
● 2 cibule
● 1 lžíce sladké mleté papriky
● 1 lžíce pikantní mleté papriky
● 1 chilli paprička
● 1 lžička kmínu
● 2 lžíce rajčatového protlaku
● sůl
● pepř
● 500 ml vývaru
● 2 lžíce másla
● olej
Postup:
Na oleji opečte nahrubo nakrájenou cibuli. Po chvíli přidejte maso, opečte a nechte ho zatáhnout. Vmíchejte obě papriky, kmín, protlak, papriku, promíchejte a zarestujte.
Pak do směsi přidejte nasekanou chilli papričku a přilejte vývar, tak, aby bylo maso jen ponořené.
Mělo by se dusit, a ne vařit. Směs osolte, opepřete a pod pokličkou duste dvě hodinky. Podle potřeby dolejte v průběhu dušení vývar. Hotový guláš podávejte s knedlíkem nebo s noky.
Příprava: 120 min
Cena za 1 porci: 90 Kč