Suroviny:
2–3 lžíce sádla
2 cibule
4 stroužky česneku
4 pikantní klobásy
3 lžíce mleté papriky
1 lžička kmínu
1,5–2 l vody nebo vývaru
4 plátky chleba
2 konzervy červených fazolí
1 konzerva bílých fazolí
1–2 lžíce sušené majoránky
sůl
pepř
chilli
Postup:
Ve velkém hrnci rozehřejte sádlo, přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Jakmile začne cibule zlátnout, přidejte na kousky nakrájenou klobásu a chvíli ji opékejte.
Když klobása pustí tuk, nasypte do hrnce mletou papriku a kmín a za stálého míchání restujte asi 2 minuty. Pak zalijte vodou nebo vývarem, osolte a přiveďte k varu.
Plátky chleba zbavte kůrky a střídku nakrájejte na kostičky. Ty přidejte do guláše a nechte rozvařit. Díky tomu se guláš krásně zahustí.
Nakonec přidejte vařené fazole a nechte je prohřát. Dochuťte majoránkou, solí, pepřem a chilli. Podávejte s čerstvou chilli papričkou a chlebem.