Asi 15 minut před dovařením přidejte do jídla na kousky nakrájená rajčata.
Suroviny na 4 porce:
400 g brambor
300 g uzeniny
1 cibuli
1 lžíci sladké papriky
1 červenou kapii
1 l vývaru
½ lžičky kmínu
1 chilli papričku
1 lžíci sádla
sůl, pepř
Postup:
Cibuli nakrájíme na kolečka. V hrnci rozpálíme sádlo a cibuli na něm osmažíme. Pak vše zasypeme paprikou, promícháme a zalejeme vývarem. Přidáme kmín a osolíme.
Základ na guláš přivedeme k varu. Pak do něho přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory.
Vaříme je asi 10 minut a poté přidáme na kolečka nakrájenou uzeninu, na proužky nakrájenou kapii a nadrobno nasekanou chilli papričku.
Vaříme ještě 10 až 15 minut. Hotový pokrm podáváme s chlebem.