Kdo někdy v Chorvatsku byl, jistě pravou pljeskavici ochutnal. Vy ji teď můžete mít na talíři třeba každý týden.
Suroviny:
500 g telecího masa
500 g jehněčího masa
500 g vepřového masa
500 g hovězího masa
sůl, pepř
1 lžička pálivé mleté papriky
1 svazek jarní cibulky
100 g balkánského sýra
kvalitní olivový olej na smažení
Postup:
Maso, není-li již tak učiněno, si namelte na mlýnku nebo v mixéru. Osolte ho, opepřete a přidejte pálivou papriku a najemno nasekanou jarní cibulku.
Ze směsi masa a koření vytvořte kulaté nebo oválné placky o tloušťce přibližně půl až jeden centimetr.
Placky potřete olivovým olejem a opečte je na grilu nebo je na pánvi na tenké vrstvě olivového oleje osmažte.
Pljeskavici servírujte s čerstvou zeleninou a pečivem. Masové placky rovněž bohatě posypejte balkánským sýrem.
Náš tip
K masu se skvěle hodí omáčka ajvar. Seženete ji v každém supermarketu.