Suroviny:
2 l vody
200 g šalotky
80 ml sójové omáčky
60 ml rýžového octa
4 vaničky hovězího bujónu
30 g sušených hub shiitake
5 stroužků česneku
3 cm čerstvého zázvoru
4 hvězdičky anýzu
5 g mleté skořice z Vietnamu
1/2 svazku thajské bazalky
1/2 svazku koriandru
Do polévky:
200 g hovězího masa
200 g plochých rýžových nudlí
100 g klíčků fazolí
100 g zelených fazolek
100 g mrkve
100 g brokolice
75 g hub shiitake
2 lžíce oleje
2 jarní cibulky
hrst čerstvých bylinek
limetkové klíny
Postup:
Ze všech surovin uvařte vývar. Maso orestujte na pánvi s trochou oleje, nechte pár minut odpočinout a nakrájejte ho na tenké plátky. Nudle namočte do horké vody a nechte je zhruba 10 minut ponořené, aby změkly.
Pak je propláchněte studenou vodou. Zeleninu nakrájejte na tenké proužky a spolu s plátky hub ji orestujte na oleji. Do směsi přidejte klíčky a servírujte.