Osvědčený recept na pestrou bábovku s kandovaným ovocem a korintkami si určitě zamilujete.
Ingredience: 300 g moučkového cukru, 300 g polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 1 kypřicí prášek, 300 g másla nebo Hery, 4 vejce, 100 g kompotovaných višní, 20 g citronátu, 20 g oranžátu, 50 g korintek, tuk na vymazání formy
Postup: Máslo s oběma cukry vyšleháme do pěny, přidáme vejce a dále šleháme, dokud se cukr úplně nerozpustí. Dáme stranou čtyři lžíce mouky a ostatní mouku promícháme s kypřicím práškem a zapracujeme do vaječné pěny.
Přidáme citronát a oranžát a višně, posypeme odebranou moukou a promícháme. Vymazanou a vysypanou formu naplníme těstem a pečeme necelou hodinu na 200 °C. Necháme bábovku chvíli chladnout ve formě, až pak ji vyklopíme. Nakonec bábovku pocukrujeme podle chuti.