Vyzkoušejte upéct voňavé vánoční perníčky.
Suroviny na 1 várku:
30 g omegy 15 g kakaa 200 g jemně mleté celozrnné pšeničné mouky 200 g jemně mleté žitné mouky 4 vajíčka, 1 lžička perníkového koření 1 lžička sody bicarbony mandle loupané
Postup:
Mouky prosejeme s kořením, sodou a kakaem.Do prosáté mouky přidáme fruktózu, vejce a rozpuštěnou omegu a zpracujeme hladké těsto. Dle vlastní chuti, lze případně přidat rozdrcené tabletky sacharinu. Těsto necháme cca 1 hod. v lednici odležet.
Po odležení vyválíme z těsta cca 5 mm vysokou placku, a vykrajujeme drobné tvary, které pokládáme na vymazaný plech.Tvary potřeme rozšlehaným vajíčkem a zdobíme loupanými mandlemi, sezamovým semínkem, případně sušeným ovocem.