Chodíme na ni do čínských bister, ale doma si ji neuděláme. Proč, když je tak jednoduchá a chutná?
Ingredience
1 celá kachna
6 lžic medu
1 lžička čerstvého zázvoru
1 svazek naťové cibulky
1 bílá ředkev
250 ml sójová omáčka
švestková povidla
2 lžíce octa
2 lžičky cukru
Postup:
Kachnu omyjte a popřádně nasolte a napepřete. Smíchejte med, tři lžíce vařící vody, mletý zázvor a sůl podle chuti. Kachnu dvěma třetinami směsí rovnoměrně celou potřete, zabalte do potravinářské fólie a nechte přes noc odležet v lednici.
Předehřejte si troubu na 200 °C a kachnu umístěte na plech vyložený pečicím papírem. Dolů do trouby pod kachnu umístěte pekáč s vodou.
Kachnu pečte zhruba 45 minut. Omáčku ke kachně si připravte z 250 ml sójové omáčky smíchané s jednou polévkovou lžicí švestkových povidel, octem a cukrem.
Kachnu vyjměte z trouby, potřete ji zbylou omáčkou a ještě 10 minut dopékejte. Servírujeme s bílou ředví a naťovou cibulkou nakrájenou na tenké proužky..