Tuhle dobrotu máte hotovou během chvilky. Uzeninu vybírejte podle chuti. Skvěle tento chřest chutná se šunkou, ale i se slaninou.
Ingredience na 4 porce:
● 500 g zeleného chřestu
● 200 g plátků šunky
● olej
Postup:
Z chřestu odřízněte tvrdé konce. Výhodou zeleného chřestu je, že není potřeba ho loupat ani vařit. Jeho slupka není hořká a je krásně křehký. Stačí mu velmi krátká tepelná úprava, při které si zachová křehkost i všechny cenné výživové látky.
Každý kousek pak jednotlivě zabalte do slaniny. Pánev potřete olejem a chřest se šunkou jednoduše opečte. Můžete podávat samostatně nebo například s omeletou či volským okem. Dozdobit můžete salátovými lístky.
Příprava: 30 min
Cena za 1 porci: 20 Kč
Tenhle recept fakt vypadá jednoduše na přípravu. A ještě když má být chutný, není co řešit. Určitě to vyzkouším!
Opečený chřest se slaninou je jeden z mých oblíbených receptů! Je super, že se nemusí loupat ani vařit. Jednoduché a lahodné jídlo.
Jo, tohle vypadá fakt dobře! A hlavně rychle hotové, což je supr. Chřest mám ráda, tak ho o víkendu zkusím s tou slaninou.
Tuhle variantu s chřestem se slaninou jsem ještě nezkusila, ale vypadá to jednoduše a lahodně! Určitě přidám na seznam receptů.
Recept s chřestem zní skvěle! Mám ráda kombinaci zeleniny a slaniny, určitě to vyzkouším. Děkuji za tip na rychlé a chutné jídlo!