Tuhle nemravně dobrou pochoutku si můžete dopřát s bramborovou kaší i chlebem. Zajímavou kombinací k masu je rovněž ananas. Přidejte ho na kostičky nakrájený do pekáčku do výpeku asi půl hodinky před dopečením.
Suroviny: 6 porcí
1 kg bůčku
sůl
pepř
kmín
3 cibule
2 stroužky česneku
200 ml černého piva
Postup:
Bůček osolte, opepřete a okmínujte. Poté ho ještě potřete prolisovanými stroužky česneku.
Bůček dejte do pekáčku, podlejte polovinou piva, přiklopte a pečte zhruba hodinku a půl při teplotě 160 0C. Pak slejte trochu výpeku, přilejte druhou polovinu piva a teplotu vytáhněte na 190 0C. Pečte bůček ještě další půlhodinku, ale už odkrytý.
Doba přípravy: 120 min
Cena za 1 porci: 50 Kč