Skvěle chutnají takto, jako vegetariánská verze. Můžete je však připravit i s masem. Pod poslední vrstvu lilků dejte naklepané kuřecí stehenní řízky. Můžete na ně přidat ještě vrstvu slaniny.
Ingredience: 4 porce
● 2 lilky
● 2 konzervy loupaných rajčat
● 2 stroužky česneku
● 1 cibule
● sůl
● pepř
● 1 snítka rozmarýnu
● 5 snítek tymiánu
● 2 mozzarelly
● olej na vymazání
Postup:
Lilky nakrájejte na plátky. Rajčata vyklopte do misky. Přidejte k nim prolisované stroužky česneku, najemno nakrájenou cibuli a otrhané lístky bylinek. Směs mírně osolte a opepřete. Pekáček pečlivě vymažte olejem. Dejte na něj vrstvu lilků.
Potom lžící přidávejte rajčatovou směs. Přidejte opět lilky a takto pokračujte. Poslední vrstvou budou lilky. Na ně pak dejte natrhanou nebo nastrouhanou mozzarellu. Vše vložte do trouby předehřáté na 180 0C a pečte přibližně 35 minut.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 45 Kč