Na nedělní oběd nebo oslavu můžete připravit šťavnaté máslové kuřátko s bylinkami.
Ingredience:
1 velké kuře
hrst sušených nebo čerstvých bylinek (rozmarýn, tymián, medvědí česnek)
120 g másla
1 lžička mleté papriky
1 lžička mletého římského kmínu
sůl, pepř
Postup:
Rozehřejte troubu na 185 °C. Kuře očistěte a nasolte ho, nezapomeňte ho osolit také zevnitř. Máslo smíchejte s nasekanými bylinkami, paprikou a kmínem. Mašlovačkou touto směsí potřete celé kuře i zevnitř.
Nechte si trochu bylinkového másla ještě na jedno pomazání kuřete po jeho upečení. Přendejte maso do pekáče a podlijte trochou vody. Pečte jednu hodinu a dvacet minut. Během pečení ho nezapomínejte občas podlít trochou výpeku, případně přidejte ještě trochu vody.
Kuře vyndejte z trouby a potřete ho zbytkem másla. Přikryjte jej alobalem a nechte ho deset minut odležet. Nakonec kuře ještě zasypejte trochou čerstvých bylinek a pokrm je hotov. Přejeme dobrou chuť!