Maso z pečeného kolene má i další využití. Když ho natrháte, můžete ho používat na přípravu sendvičů nebo jako náplň do tortilly.
Ingredience: 4 porce
1 vepřové koleno
250 ml černého piva
1 cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce medu
1 lžíce hořčice
1 lžíce grilovacího koření
sůl
pepř
olej
Postup:
Na trošce oleje opečte najemno nakrájenou cibuli. Přidejte plátky česneku a také opečte. Přilejte pivo, med, hořčici a přisypte grilovací koření. Směs vařte asi 10 minut. Troubu předehřejte na 110 0C. Kůži na vepřovém koleni můžete místy nakrojit.
Osolte, opepřete a pak ho potřete uvařenou marinádou. Dejte ho do pekáčku a přilejte zbylou marinádu. Přiklopte a pečte při takto nízké teplotě 6 hod. Poté pekáček odklopte, koleno potřete výpekem, teplotu vytáhněte na 200 0C a upečte koleno dozlatova. Podávejte s chlebem, kyselou okurkou, křenem a hořčicí.
Doba přípravy: 7 hod
Cena za 1 porci: 40 Kč