Jednoduché a přitom chutné. Brambory můžete péct vcelku, nebo je nakrájet na měsíčky, doba pečení se tak zkrátí.
Potřebujete:
✿ 4 větší brambory
✿ olivový olej
✿ sůl
✿ špetku tymiánu a rozmarýnu
Dip:
✿ 1 bílý jogurt
✿ 4 lžíce majonézy
✿ 1 lžičku cukru krupice
✿ 2 stroužky česneku
✿ 1 jarní cibulku
✿ 2 hrsti čerstvé petrželky či pažitky
✿ citronovou šťávu
✿ sůl, pepř
1. Brambory omyjte a i se slupkou vařte asi 10 minut. Nechte je vychladnout. Pak je položte na plech s pečicím papírem a lehce každou zmáčkněte, až praskne.
2. Pokapejte je olivovým olejem, lehce osolte, okořeňte a poté pečte při 220 °C asi 25 minut.
3. Připravte si dip. Bylinky nasekejte s prolisovaným česnekem a nadrobno pokrájenou cibulkou. V misce smíchejte jogurt s majonézou, přidejte bylinkovou směs a dochuťe cukrem, solí, pepřem a citronovou šťávou.