Voňavá, dokonale upečená žebírka s medovou krustou, která se téměř rozpadají. Připravit si je můžete i na grilu.
Potřebujete:
✿ 1,5 kg vepřových žeber
✿ 1 cibuli
✿ 3 lžíce olivového oleje
✿ 2 stroužky česneku
✿ sůl, pepř
✿ 1 lžičku grilovací koření
✿ 2 lžíce sójové omáčky
✿ 2 lžičky medu
✿ špetku chilli
✿ 1 rajský protlak
1. V míse smíchejte rajský protlak s olejem, prolisovaným česnekem, medem, sójovou omáčkou a trochou grilovacího koření a chilli. Cibuli nakrájejte na kostičky.
2. Žebírka osolte, opepřete, vložte do mísy, potřete marinádou a posypejte cibulí. Nechte odležet alespoň 2 hodiny v lednici.
3. Pak žebírka vložte do pekáčku, zakryjte alobalem a pečte v troubě při 180 °C cca 60 minut. Během pečení podlévejte vodou a vzniklou šťávou a na posledních 10 minut je odkryjte. Podávejte se zeleninou, dipy a chlebem.