Králičí maso je dietní a lahodné. Upečte si stehna na zelenině, maso bude křehké a zelenina mu dodá přímo delikatesní chuť.
Potřebujete:
✿ 4 králičí stehna
✿ 6 brambor
✿ 1 paličku česneku
✿ 2 cibule
✿ 4 mrkve
✿ 1 petržel
✿ 3 lžíce sádla
✿ kmín
✿ sůl
✿ snítku rozmarýnu
1. Králičí stehna omyjte, osušte, osolte a okmínujte. Do pekáčku nalijte trochu vody, přidejte sádlo a vložte stehna. Pečte přikryté v troubě při 170 °C asi 2 hodiny.
2. Mrkev a petržel očistěte a nakrájejte na kolečka, cibulky oloupejte, brambory dobře omyjte a i se slupkou je překrojte napůl nebo nechte vcelku.
Po pečení sundejte víko z pekáče, přidejte k masu nakrájenou zeleninu, cibulky, brambory paličku česneku a rozmarýn.
3. Dochuťte solí a kmínem a pečte při 170 °C ještě 30 minut, dokud zelenina nezměkne. Občas promíchejte a stehna otočte. Podávejte třeba s bramborem.
Ty králičí stehna na zelenině zní fakt dobře! Když mám čas, určitě to ozkouším, vypadá to, že to stojí za to.
Za mě je to pecka, hlavně že je to zdravý a jednoduchý. Už se těším, až to zkusím uvařit doma.
Skvělý recept! Králičí maso miluju a s tou zeleninou to musí být vynikající kombinace. Určitě to zkusím o víkendu!