Suroviny:
1 balení pangase Nowaco
100 g cukru
120 ml sójové omáčky
120 ml vody
20 g medu
1 chilli paprička
1 lžíce sušeného česneku
1 lžíce sušeného zázvoru
1 lžíce Solamylu
250 g květáku
200 g okry
olivový olej
2 lžíce másla
sůl, pepř
hrst petržele
Postup:
V hrnci rozehřejte cukr, 20 ml vody a nechte zkaramelizovat. Přidejte sójovou omáčku, sušený česnek, sušený zázvor, nakrájenou chilli papričku, med a zbytek vody. Zahustěte Solamylem.
Květák nakrájejte na větší kusy, okru na silnější kolečka, osolte, opepřete a restujte na oleji. Pangase Nowaco osolte, opepřete a opečte na pánvi s olejem z obou stran.
Pangase Nowaco servírujte se zeleninou, omáčkou a nasekanou petrželí.
Tip!
Okra neboli ibišek jedlý ve formě pětihranných tobolek je nejen velmi dekorativní, ale i zdravá zelenina.