Víte, se kterou přílohou chutná úplně nejlépe? Samozřejmě se šťouchanými bramborami se slaninou.
Suroviny:
1 vepřová panenka
3 velké žluté nebo bílé cibule
3 vrchovaté lžíce medu, případně 3 lžíce cukru krystal
sůl, pepř
olej na smažení
1 lžíce provensálských bylinek
pažitka na ozdobu
Postup:
Panenku nakrájejte na špalíčky, osolte, opepřete a přidejte bylinky. V pánvi rozpalte olej a přidejte na kolečka nakrájenou cibuli. Nechte ji lehce zesklovatět a následně přidejte med nebo obyčejný cukr.
Počkejte, až se cibule zbarví do tmavěhnědé barvy. Vyjměte ji z pánve, poté orestujte z obou stran vepřové špalíčky. Panenku podávejte s cibulkou a nasekanou pažitkou.