Libové kuřecí maso v pikantní tomatové omáčce se báječně skloubí s divokou rýží i čerstvým pečivem.
Suroviny na 6 porcí – 1 čerstvé kuře – olivový olej – 8 plátků slaniny – 2 snítky rozmarýnu – 2 cibule – 2 konzervy loupaných rajčat – sůl, mletý černý pepř – 500 ml kuřecího vývaru – 2 lžíce octa – 1 chilli paprika – 1 feferonka – petrželka na ozdobu.
Postup
1. Kuře omyjte, osušte a naporcujte na osm až deset dílů (veškeré odřezky, zbytky masa a kostí použijte na vývar). Maso osmahněte v hrnci na trošce olivového oleje.
2. Přidejte na tenké plátky nakrájenou slaninu, rozmarýn a na kostičky pokrájenou cibuli. Krátce opečte a přidejte pokrájená loupaná rajčata. Zamíchejte a podle chuti osolte a opepřete.
3. Do kuřecího vývaru přilijte ocet a přidejte nakrájenou chilli papričku a feferonku. Nalijte do hrnce k masu a přiveďte k varu. Plamen stáhněte na minimum a vařte do změknutí masa, asi 50 minut. Vyndejte snítky rozmarýnu a dochuťte solí a pepřem. Servírujte ozdobené čerstvou nasekanou petrželkou.