Potřebujete:
1,5 l kuřecího vývaru (může být i z kostky), 200 g libového vepřového, 1 malou konzervu bambusových výhonků, 1 hrst sušených hub Jidášovo ucho, 1 hrst sušených hub šitake, 1 menší pórek, 1 střední mrkev, kousek zázvoru o velikosti palce, vejce, 4 lžíce škrobové moučky na přípravu asijských jídel, pikantní chilli omáčku podle chuti, sójovou omáčku, 1 střední konzervu rajského protlaku, tmavý třtinový cukr, olej, pepř, sůl
Postup:
Houby propláchněte a zalijte vlažnou vodou. Maso, bambusové výhonky, zázvor a mrkev nasekejte nadrobno. Když houby změknou (patnáct až dvacet minut) nasekejte i je. Pórek nakrájejte na plátky.
Ve woku rozpalte olej. Rychle orestujte zázvor, pak přidejte maso. Když zbělá, vhoďte mrkev, bambusové výhonky a nakonec houby.
Vše zalijte vývarem, vmíchejte protlak. Tři lžíce sójové omáčky a podle chuti chilli omáčku. V troše vody rozmíchejte škrobovou moučku. Za stálého míchání ji vlijte do polévky. Když zhoustne, rozmíchejte ve vodě vejce a vlijte do polévky.
Na závěr nasypejte do woku pórek pokrájený na kolečka. Podle chuti hotovou polévku přislaďte třtinovým cukrem. .