Má přírodní sladkost a spoustu vitaminů. To jsou důvody, proč se po ovocném salátu jen zapráší.
Ingredience:
● 9 chemicky neošetřených pomerančů
● 6 ks kiwi
● 1 l červené hroznové šťávy nebo šťávy z granátových jablek
● 3 hrsti drobného ovoce (jahody, borůvky, hroznové víno…)
● 8 lžic tmavého třtinového cukru
Postup:
Ve velké míse (nejlépe skleněné nebo plastové) smíchejte různé ovoce – červený meloun, žlutý meloun, broskve, ostružiny, nektarinky, jablka, švestky, hrozny… prostě to, co máte právě k dispozici.
K ovoci přidejte šťávu z 1 limetky. Dále přidejte kostky ledu a zalijte šťávou nebo džusem. Nechejte alespoň 30 minut vychladit v lednici a po vytažení z ní ihned podávejte.
Příprava: 20 min
Cena: 100 Kč
Tohle bych zkusila, moje rodina bude mít radost. Kolik bych měla dát šťávy, aby to nebylo moc tekutý?
Super recept! Mám ráda saláty, které osvěží a tento vypadá úplně ideálně na léto.
Teda to vypadá dost dobře! Asi to vyzkouším a přidám si k tomu lžičku zakysané smetany, to musí být mňamka.
Ovocný salát je skvělý způsob, jak dostat vitaminy do těla. A ta kombinace pomerančů a kiwi zní fakt lahodně!