Smažák s hranolky je pasé. Dejte si zdravější variantu jen lehce ogrilovaného ovčího sýra se zeleninou a rajčatovou omáčkou.
Potřebujete:
500 g brambor, 200 g měkkého ovčího sýra, 1 cuketu, 4 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, sladkou papriku, 400 g plechovku rajčat s bylinkami, 4 bobkové listy
Postup:
Ovčí sýr rozkrojte na poloviny. Cuketu omyjte a nakrájejte ji podélně na tenké plátky, zbytek si odložte stranou. Plátky pak blanšírujte 20 sekund ve vroucí vodě a poté ihned zchlaďte studenou vodou. Vyndejte a nechte okapat.
Cuketu oviňte kolem sýrů, ochuťte solí, pepřem a paprikou a zakápněte olejem. Grilujte 1 minutu v troubě na 160 °C.
Brambory oloupejte, nakrájejte na hranolky a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte olejem a pečte 30–40 minut. Rajčatovou směs s bobkovými listy zahřejte, přidejte nakrájené kousky cukety. Dochuťte solí a pepřem.
Sýr servírujte s omáčkou a hranolky. .